Mail Boxes Etc. și PrestaShop împreună pentru a deveni o platformă lider în e-commerce

mbe romania servicii de ambalare si curierat

Mail Boxes Etc. și PrestaShop împreună pentru a deveni o platformă lider în e-commerce

MBE Worldwide („MBE”) anunță achiziția a 100% din PrestaShop, platforma de comerț online lider în Europa și America Latină.

MBE oferă persoanelor fizice și antreprenorilor o platformă de soluții integrate digital pentru curierat, logistică, print și marketing. În 2020, MBE a deservit peste 700.000 de clienți business din întreaga lume printr-o rețea globală de peste 2.800 de centre de servicii în 53 de țări, realizând o cifră de afaceri totală de 879 milioane de euro (peste 1 miliard USD).

PrestaShop oferă comercianților posibilitatea de a folosi instrumentul de comerț online oriunde în lume, beneficiind de o platformă complet personalizabilă și adaptabilă fiecărei piețe. În 2020, peste 300.000 de comercianți au generat vânzări, prin platforma și serviciile PrestaShop, cu o valoare de peste 22 de miliarde de euro.

Împărtășirea deplină a valorilor de bază, cum ar fi pasiunea, tenacitatea, ambiția, spiritul de echipă și inovația susțin rațiunea strategică din spatele achiziției PrestaShop. Rațiune strategică care își găsește viziunea comună în fuziunea punctelor lor forte, respectiv: platforma digitală de e-commerce pe de o parte și cea fizică exprimată prin  Centrele MBE, pe de altă parte, sunt de fapt atuuri complementare în oferta de servicii în cadrul lanţul valoric al comerţului global. Integrarea va permite companiilor să sprijine și mai bine companiile în eforturile lor de creștere, asigurându-se că, clienții lor au o experiență de cumpărături fluidă, complet integrată și fără întreruperi.

MBE și PrestaShop sunt ambele concentrate pe un segment strategic de clienți: IMM-urile. Fuziunea va susține și mai bine creșterea ambelor companii, bazându-se pe o bază agregată de peste 600.000 de clienți business în Europa (în principal Italia, Franța, Spania, Germania, UK și Polonia) și peste un milion în întreaga lume.

„PrestaShop și echipa sa talentată vor reprezenta o mare valoare adăugată pentru MBE. Combinarea „atomilor și biților” ne va permite să ne diferențiem și mai mult poziționarea pe piață, permițând astfel MBE să devină una dintre cele mai importante platforme globale de e-commerce și logistică pentru afaceri.” – a declarat Paolo Fiorelli, Președinte și CEO – MBE Worldwide.

„Alăturarea MBE este o oportunitate pentru PrestaShop de a ne accelera creșterea cu sprijinul unui jucător de top din sector. Această integrare ne va permite să ne consolidăm poziția de lider în Europa și America Latină, să câștigăm noi clienți și să oferim clienților noștri soluții de cea mai bună calitate complet integrate. Complementaritatea ambelor oferte trebuie să ne permită să devenim principala platformă globală de comerț pentru a sprijini creșterea afacerilor.” – a declarat Alexandre Eruimy, Managing Director – PrestaShop, care va continua să conducă echipa și activitățile PrestaShop.

Mail Boxes Etc. și PrestaShop împreună pentru a deveni o platforma lider global de e-commerce.